音楽旨い処


by ladysomething

<   2005年 05月 ( 7 )   > この月の画像一覧

zen

飼っていたネコの禅が土曜に亡くなった。彼にもらってたパワーの大きさを
改めて痛感してます。本当にありがとう。今頃、天国ではしゃぎまくり
御主人様話でこれまでに知り合ったポチやレタスと仲良くしてることでしょう。

Saturday my cat Zen has passed away. I am feeling his power that gave me
all the strength in the past two years. Thanks Zen you were wonderful.
c0048666_2292899.jpg

[PR]
by ladysomething | 2005-05-30 02:30

quiche a la avocado

料理づくりは、DJが音楽を奏でる事ととても近いと思っている。
クリエイティブであること、オリジナリティがあること、好きなものを提供するということ、そして何よりも愛情を注ぐこと、誰かに喜んでもらえること!
料理を通じて何かを知りたくなることも多い。この野菜はドコから来たのか?
この料理はなんという意味なのか?音楽を聞いて、これってどういう意味なんだろう?
って歌詞をひもといてみたり、そのアーティストのルーツを調べてみたりすること
と、あまり変わらない。この素材とこの素材はあうか?など自分で色々と考え
挑戦していくことで新しい味を生み出してゆく、単調な毎日のさりげない行為だけど
大事なことなんだー

キッシュ(quiche 仏)
パイ生地(この場合は折り込み式のパイ生地より練り込み式の生地が主に使われる)を型に敷き込み、ベーコンやキノコ類、野菜などを、卵、牛乳、すりおろしたチーズ、生クリームとともに流し込んで焼き上げたもの。中でもホウレン草やベーコンの入った、ロレーヌ地方のキッシュ・ロレーヌは有名、オードヴルにもなる家庭的な料理
レストランでは小さな型に流し込んで突き出しやオードヴルとして提供している 。
フランス料理用語集より

To me, Cooking and DJing is kinda similar. You have to be creative and
original, you serve what you like and you need to put love in it.
You will be happy to make someone happy...
c0048666_23132773.jpg

[PR]
by ladysomething | 2005-05-26 23:17

Shibuya Life

渋谷区に越してから、いろんなことが変化しました。
渋谷といえば世界的にも有名な町…
それだけに何よりも私のなかでは、ここの地における物価の(とくに青果!)
異常なまでの高さは日経平均も驚くぐらいのエンゲル係数ぶりなわけです。
たしかに住むには高級なエリアかもしれないが住んでる人すべてが
高級生活をおくれるわけではないだろーがって思いながら
日々この近所に住む方たちと「あそこは安い」だの「あそこは旨い」だのの
情報をマメに交換しながら買い物に励む日々を送って…って
そんな中、最近かなり重大な発見をした。それは渋谷東急にある
紀伊国屋スーパー。紀伊国屋は普通のスーパーの倍値ぐらいで
食品が売られているけど、開店直後の朝11時は見切り品のコーナーが
大充実。しかも紀伊国屋だけにヘタなものは置いていないので見切り品と
いっても冷蔵やチルドで一週間は持つものばかりが並んでます。
普通のスーパーで今日は特売みたいにして売られている野菜などよりも
鮮度が高かったりするので渋谷区にお住まいで家計のやりくりに
頭を悩ませている皆さん、ぜひご活用くださいネ。

Since I moved into Shibuya-ward which is considered as one of
the most bustling area of Tokyo, things has changed a lot.
Especially price!
Yes everyone knows that this is one of the high end area but
not all the people who live here has high end life, and unfortunately
nobody seems to care about it.
Everything is so expensive and shops are limited, for example
if I want to buy grocery I go to grocery store but if I want to buy a
pasta I will go to a super market or a discount store. Well,
I can buy both at once in a super market but that will not be
cost effective.
I go to discount liquour store to buy some wine, then I have to go to
a department store food area to get a cheese, and of course to a
bakery to get a baguette. It's very convinient to live in the middle of
the city where you can get whatever you want but is that true!?!?!
Wondering about this riduculous circuit of my daily shopping
I found some interesting alternative recently.
It is the KINOKUNIYA store located underground of
Tokyu Department in Shibuya, yes, this one of the most stupidly
expensive supermarket but just some tricks. If you go to this store 11am
when they just opened, they have a shelf full of grocery, bread, fruit, and readymade - throw me in the oven - food selling in a discount price because
these are considered to be expired soon. Ok, that's a common
selling style in here however such branded supermarket will not put
"I am so ready to be trashed" food on this shelf because they only
have quality food and they have reputation and face to save still.
Foods on this shelf is still enough to be stocked in your fridge
for about few more days, even more, it is rather fresh than the
special price food selling at much more down to earth supermarket.
So remember whenever you feel Tokyo is just all about buying expensive food,
uh-uh, don't forget to check out these kind of shops and you'll see how normal
life in here can get by.
c0048666_2181111.jpg

[PR]
by ladysomething | 2005-05-26 02:08

OECHI KAORI is my name in Chinese

ニイハオ!台湾から帰国。
DJは急に決まったので上海から帰国して
バタバタとまた成田へ。
今回も三時間のフライトで台北へ到着。
近いけど降り立った瞬間に熱気に包まれ、ここが熱帯の島であることを実感。
気温34度!湿度は80%ぐらいか?とにかく暑いから驚く。殆ど一年中
こんな気候だそう。
そのままホテル、UNITED HOTEL
とても感じ良いので、もし行かれる方は是非。
台湾では寺を見たり、市場に行ったり、ホットヨガをやったりと大充実過程。
DJはROOM 18にて無事に完了。
おおいに盛り上がってる中、再び今夜ラ・ファブリックでDJの為
2時にはヴェニューを出て6時に空港へ。あっと言う間の旅でしたが
台湾おすすめです、次はぜひ郊外までいってみたい。
台北の皆さんどうもありがとう!また一緒に遊ぼうネ。

Few days after I got back from Shanghai I went to Taipei.
Taipei gig was suddenly fixed so I had rushed to Narita Tokyo Airport
again. Three hour flight to Taipei but soon after I arrived to the airport
I had realized that this was a tropical island. The humidity and heat has
immidiately rised up. In Taipei I went to the temple and yoga and market
shopping, every place was very interesting that few days was just not enough.
I suppose the suberbs in here will be very relaxed and beautiful.
Gig was at club ROOM18 where Alex and Turtle has made a pretty good job inside,
the bar is insanely beautiful and it has the best Mojito and Fresh Cucember Cocktails! yum. After my set I headed back to the hotel to pack and
left to the airport on 6am so to play at la fabrique in Shibuya tonight.
Thanks Taipei, I hope coming back soon again and till then zaichen!
[PR]
by ladysomething | 2005-05-21 17:11

Soul Food

上海では基本的に1人行動なので毎回食事に関して困ることになる。
中国のご飯は基本的に一皿が大量なので1人では食べきれず
かといって一品で完結する食事でもないので、やはり大勢で
色々頼んで食べるというのが正式なスタイルだと思う。
いくら「残す」のが「美味しかったです」の合図になるとは言うが
1人で何品も注文するわけにいかないので、結局地元に住んでいる
知り合いなどが一緒に行ってくれない限り、いわゆる
シャンハイニーズの食べ物にありつく事は難しい。

しかし、いい加減な観光客相手の店にもうんざりの私は
ホントに皆さんが日常的に食べているものを
食べたいなーとさんざん悩んだ挙げ句、ふと見つけたローカルな
ラーメン屋に入ってみた。メニューは当然読めないし、
実にさっぱりした店というか、食堂?なので入るにはかなりの
勇気が必要だけど物は試し。

たまたま入ったこの店はラーメンを皆すすっているので
私も同じもの注文。更にサイドディッシュもトライ。
頼んでからレシートをガラス越しにいる店員に渡すと
おもむろにシェフが目の前で小麦粉を練りはじめ、引き
麺をつくりだした。本物の手打ちラーメン。
原味というオリジナル味と思われるスープは塩味で、
具はパクチーとネギだけ。ベトナムのフォーに
とても良く似ている。ついでにおかずとして頼んだのは
菜なんとかと書いてあったので、おそらく野菜だろうと思ってると
ちんげん菜とマッシュルームの炒め物でした。
この心意気たっぷりの手打ちラーメンは一椀4元(60円)
ちんげん菜の炒めは5元(70円)
当たり前だけど翌日もここに行って同じものを食べてきました。

While at Shanghai it is so hard to deal with food since I travel
alone and there is basically no one who takes me around.
I have few friends living in Shanghai but this time I couldn't get on
hold with anyone to have lunch with me, I decided to try the real local
food in Shanghai. Finally I found a small store that is always packed
with people eating noodles. The resturant looks like a cafeteria and
it's not really attractive in presentation but with a bit of courage
and strong stomach I believe that this you should really try.
It was a Ramen place ( Chinese Noodles) mainly on menu that
I have no idea what it says and also some side dishes.
With few Chinese character that catched my eye I ordered
one original taste noodle (that's what it was written) and
supposedly some vegetable side dish.
After I ordered I knew this was a great idea to come here because
behind the glass while you wait the chef will start making noodles
in front of you. Noodles come in a simple broth soup and it tastes
and also looks like Vietanamese Rice Noodles.
Side dish was also good as my guessing was right
that it was some vegetable stew. Handmade noodles are 4RMB,
side dish is 5RMB. Total about 1 dollar. It's worth the try and
probabbly this tastes better than other Shangahai-nese food
resturants for tourists. Obvilously I went back on the next day too.

c0048666_1284378.jpg


c0048666_1291952.jpg
[PR]
by ladysomething | 2005-05-17 12:14

Golden Week Ends

今年のGWも終了!皆さん、良い休みでしたか?天気にも(ほぼ毎日)恵まれ
やっと春を満喫できたような気がする。この期間、インドネシアはジャカルタより
友人のマイクとジェーン夫妻が来日。マイクはジャカルタにあるCirca、
Manna Houseなどのクラブやバーを経営している。これから新しい店を出すので
いろんな店をリサーチしたいとの希望で彼らと東京でのバー・ホッピングに
くり出す日々であった。
今週末、土曜日はまた上海にあるラ・ファブリックでDJ。
今回は携帯を盗まれないように細心の注意をかかさず、いって参ります。
もし上海に居るようでしたら是非いらして下さい。詳細はLSD.COMのメインページにあります。
そして来週20日は台北にあるクラブROOM 18でDJします。
台北はお初です、上海から直接いこうかと思っていたら
国交がないので直行便はありません。近いのに遠い。またしても
成田空港までの距離が長く感じられそう。
いずれにしても中華三昧な日々…

The Golden week in Japan has ended. I hope everyone had a good time,
weather wise it was beautiful and now it makes me feel that spring has
finally came here. While this week my friend and I say a really good friend
was visiting Japan - Mike and Jane from Indonesia. Mike owns few venues and bars
in Jakarta so we went on for a research of bars in Tokyo and I had a great time hanging around with them, despite that Jane had a cold she even came to Module to say hi while I was playing which was very sweet.
We explored the bars and Yakitori (chicken BBQ in Japanese style) bars,
demolished lot's of Shochu and Beers. Thanks Mike and Jane, I hope seeing you
both soon again (of course we know when it'll be... fu fu fu.).

As for this weekend saturday I am heading to Shanghai again to play
at La Fabrique Shanghai near Si Nan Lu, please come by if you are in Shanghai.
It is a beautiful venue with lot's of good vibe and taste, food there is excellent too.
Details please check my main page LSD.COM

And then on next week I will head to Taipei to play at the ROOM 18 on May 20th.
If you happen to be in Taipei, again I hope seeing you there.
It's located here Room 18
18, SongShou (SungShou) Rd., B1 (inside Warner Village complex)
[PR]
by ladysomething | 2005-05-09 22:41

ゴールデンな一週間

いま、日本はゴールデンウイークまっただなか。快晴も続いて
天気もまさしくゴールデンな感じである。
わたしはこのゴールデンウイークはビクラムヨガに通いました。
久しぶりのヨガクラスは相変わらず汗だくになる
感じですが、なんとなく気持ち良いです。終わった後は広尾コトブキダイナーで
食べまくり先ほどのヨガの成果も出る間もないですが、運動後のご飯は一段と旨い!
そんな日々のゴールデンを満喫してます。今週金曜日はモジュールでDJします。
良かったら来て下さい、今回はアンノンの一周年にもあたります。
まさにゴールドな一夜となるであろう金曜の詳細は、こちらからどうぞ!
MODULE SHIBUYA

From last week Japan has entered the spring holiday season
called the Golden Week. Since the weather has been beautiful
it's truly a time to call it Gold!
This week I have been into the bikram yoga classes, it's the sweaty
hot yoga but it's nice and also after that I head to Hiroo's Kotobuki Diner
for a nice dinner and that makes it again very Gold.
This friday I am spinning at Club Module's party UMU TRACKS presents
UNION. It's their first anniversary party so if you're around Tokyo
experience the Gold with us. See you there!
MODULE SHIBUYA
[PR]
by ladysomething | 2005-05-04 23:10